
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Drożdże gorzelnicze Coobra 48 extreme 21%





Opis
Coobra Turbo Yeast 48 EXTRAME
To nowa mieszanka silnych i wyjątkowo szybkich drożdży - możliwa fermentacja do 21%
Cukier Czas fermentacji Temperatura Alkohol
6 kg 2 dni 20 35*C 14%
7 kg 3 dni 20 30*C 17%
8 kg 5 dni 20 - 27*C 19%
9 kg 7-10 dni 18 - 24*C 21%
*Aby uzyskać 21,5% alkoholu z 9 kg cukru,temperatura fermentacji musi być cały czas utrzymywana pomiędzy 18-24*C. Należy schładzać nastaw jeżeli będzie to konieczne. Najlepsze efekty uzyskamy używając 10 kg glukozy zamiast cukru.
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy
Masa netto: 135 g
Instrukcja:
Rozpuścić odpowiednią ilość cukru (tabela) w 6 L gorącej wody,uzupełnić chłodną wodą do pojemności 26 L. Dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok.1 min. Fermentować w temperaturze 20-25*C.Przy fermentacji w balonie nie używać korka,a w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy.Fermentacja przebiega bardzo burzliwie.Nie przekraczać zalecanych temperatur(tabela).
Minimalne zamówienie 1 karton = 40 sztuk