
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Drożdże gorzelnicze PuriFerm Mockba - 31507





Opis
Drożdże aktywne PuriFerm MOSKVA to specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 21%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych. W opakowaniu znajduje się również odpowiednio zbilansowana pożywka , minerały i witaminy w zupełności wystarczające na czas trwania fermentacji.
Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację. Opakowanie na 25 litrów nastawu cukrowego. Optymalna temperatura fermentacji 20-25*C. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 30*C.
6 kg cukru w 2 dni daje 14% w 20-35°
7 kg cukru w 3 dni daje 17% w 20-30°
8 kg cukru w 5 dni daje 19% w 20-27°
9 kg cukru w 7-10 dni daje 21% w 18-24°
Skład: drożdże , pożywka, witaminy i mikroelementy.
Minimalne zamówienie 1 karton = 40 sztuk
masa netto: 140g (1 opakowanie)
Uwaga: Proces przebiega burzliwie.
Instrukcja:
Rozpuścić 6 do 8 kg cukru w gorącej wodzie,przelać do fermentatora i dopełnić wodą do objętości 25 l. Do nastawu o temperaturze 25-30*C wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać.Optymalna temperatura fermentacji 20-55*C.Czas fermentacji do 14% w dwa dni i około 5 dni do 20%.
Uwaga:
Przy fermentacji w balonie nie stosujemy korka, wystarczy zabezpieczyć wyjście gazą. W przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskamy pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację 25L nastawu powinniśmy przeprowadzić w pojemniku minimum 30L.